MVP - Not JG

Jaha, återigen en spelare som anses bättre för laget än JG för Färjestad. Johan Davidsson har säkerligen betytt massor för HV den här säsongen. Men har han verkligen varit mer betydande för sitt lag än JG för FBK?

Läser på fbkbloggen att trots att FBK dominerat svensk hockey under 2000-talet har priset bara en gång under den tiden gått till en FBK-spelare (Ulf Söderström, 01/02).

Hur kommer det sig? Det är iofs inte så mycket att gräva ner sig i. Bara att återigen konstatera att hockeySverige verkar ha fortsatta komplex gentemot Färjestad. Undrar om inte det är fler än Karlstadspubliken som blivit bortskämda. Kanske har även hockeySverige olika nivåer för olika lag. En teori bara...

Uppenbarligen är det svårt att ta till sig att föreningen har lyckats med sin annorlunda juniorverksamhet (J20). Den får man FORTFARANDE skit för. Obegripligt!

Föreningen får även skit för att man tar hand om f d spelare som har spelat många år i klubben och därmed har ett stort hjärta för föreningen. Och hur mycket betyder inte det?! Jämför gärna med "inhyrda" tränare i andra klubbar och se vilket resultat det blivit!

Det är klart att en och annan lyckas men i det långa loppet tror jag stenhårt på FBK:s filosofi.

En sak till... många anser att Färjestad och dess supportrar är - ja, vad använder de för uttryck - "märkvärdiga", "högfärdiga", "kaxiga", ja, jag kommer inte på fler uttryck. Men i själva verket är föreningen ödmjuk och mycket ambitiös. Vill alltid framåt framåt framåt!

Men kom ihåg! Man väljer själv hur man vill se saker och ting. Positivt och glatt! Eller negativt och destruktivt! Välj bara!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0