Så blir du en bra målskytt!

Vi som älskar Färjestad är stolta över Håkan Loob. Han står fortfarande i en klass för sig.

Ingen, förutom Loob, har gjort 50 NHL-mål på en säsong (87/88) och fortfarande har ingen slagit hans målrekord i elitserien (42 stycken, 82/83).

Så blir du en bra målgörare, enligt Håkan Loob:

Avslutet:
”Det är en myt att en målskytt måste skjuta hårt. Skott handlar om tajming – att skjuta i rätt läge. Många tror att de inte kan bli målskyttar eftersom de skjuter för löst, i själva verket handlar det om att få målvakten att förflytta sig.”

Placeringen:
”Känn dig själv i anfallszonen. Viktigt att veta var man gör mest skada för målvakten – om man är vänster- eller högerskytt gäller det att lära sig vart, i vilka zoner, man känner sig komfortabel.”

Rörligheten:
”Det går inte att komma ifrån att man måste jobba hårt med skridskoåkningen. Som målskytt behöver man inte vara enormt snabb, men det underlättar att hinna till rätt ställe i rätt tid.”

---------------------------------------

Undrar om det finns något annat lag som jobbar så seriöst med detaljer som Färjestad. Nu har man startat upp en specialträning som ska ge dem nya artister. Ja, det kan låta en aning pretentiöst. Men tanken är riktigt lockande.

30 minuter före och efter ordinarie träning stannar några spelare kvar med Claes Eriksson och Erik Granqvist och tränar avslutskärpa med riktig detaljnötning. Här pratar vi inte om att bara slänga iväg pucken hur som helst mot mål utan väl valda övningar utifrån omsorgsfulla studier av elitseriemålvakter.

Hittills har man ju lyckats riktigt bra. Eller vad sägs om 30 mål på 6 matcher! Det blir i genomsnitt 5 mål/match. Kan man bli annat än imponerad!

Artikeln finns länkad i bilden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0