Reflektioner FBK-DIF

Inget vidare egentligen - trots seger. Varför slarvar Färjestad så i uppspelen? Hur som helst - ett mål short handed och ett mål i tom kasse.

Men som Jesper Mattsson sa efter matchen - FBK:s backar tar alldeles för lång tid på sig vid uppspelen vilket innebär att motståndarna hinner samla sig och därmed försvara sig.

Förhoppningsvis får vi in en och annan bra back nästa säsong som kan hantera snabba uppspel och inte hålla pucken för länge.

--------

Leif Boork och Petter Rönnqvist diskuterade Frölundas läge i första periodvilan. De var väldigt kritiska. En sak som jag undrade över under den här diskussionen var frågan kring varför Frölunda plockade Kent Norberg (som sportchef) från Timrå för ett par år sedan. Dessutom under ganska spektakulära former.

Varför Kent Norberg? Timrå har väl aldrig vunnit något eller varit speciellt bra? Visst, de har fostrat en fantastisk spelare i Henrik Zetterberg. Men det är väl allt...

Ja, Frölunda har verkligen lyckats med konststycket att få alla att snacka om dem men det är lite verkstad där - i form av vinster that is!

--------

Leif Boork pratade en del om schackspel under andra perioden och att det är något man som hockeyälskare borde lära sig eftersom det ger hockeyn ytterligare ett djup. Men hur lär man sig det, Boork?

--------

2 poäng efter HV nu! Går vi om på torsdag? Egentligen är det här laget riktigt bra! Varför är man så kritisk? Antagligen för att man är bortskämd.

Börjar förresten gilla Sanny Lindström mer och mer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0