Reflektion JVM-semi

Ja, som alla vet åkte svenskarna ur turneringen i natt efter straffläggning mot ryssarna.

De hade 3-2 när det återstod 3,5 minut kvar men lyckades inte hålla det efter en rejäl anstormning från ryssarnas sida.

Det jag tänkte strax efter 3-2-målet var att småkronorna slutade spela. Det såg ut som de åkte omkring och tänkte att "nu är det klart! Vi är i final". Det utnyttjade förstås de vindsnabba rödingarna.

En tanke som också slog mig är att Rönnberg borde ha tagit en time out efter just 3-2-målet. Borde ha talat om för grabbarna att det inte är över än. Matchen pågår i 60 minuter! Men det är förstås alltid lättare att vara efterklok. Men hellre det än inte klok alls.

Ytterligare en sak! Om småkronorna hade haft en spelare av Frögrens eller Kåbergs kaliber hade kvitteringspucken hamnat i deras käkar istället för i målet. Jag lovar!