Viktiga saker som längd, vikt, ålder

Har roat mig med att kolla in längd, vikt och ålder för de olika elitserielagen och kan konstatera följande:

Färjestad har det längsta laget på 185,19 cm medan Luleå har det kortaste laget på 182,04 cm. Det skiljer 3,15 cm.

Brynäs är lättast på 85,85 kg medan Modo är tyngst på 89,87 kg. En skillnad på 4,02 kg. Färjestad ligger på 5:e plats med 87,37 kg.

Vad gäller ålder ligger även här Brynäs på första plats med 24,04 år. Modo är äldst med 29,04 år. Färjestad ligger 3:a med 24,96 år. 0,12 år efter Skellefteå som ligger på andra plats.

En kort reflektion kring ålder. Det snackas mycket om hur bra Brynäs och Skellefteås juniorverksamhet är. Att de plockar upp unga killar tidigt o s v. Men vad man då glömmer - uppenbarligen! - är att Färjestad inte ligger långt efter dessa båda klubbar. Tittar man på vilket lag som ligger 4:a tabellen (Timrå) skiljer det faktiskt 0,73 år. Vilket iofs inte låter mycket men jämför skillnaden mellan Skellefteå och Färjestad, så är det en del.

Jag efterlyser därför en mer nyanserad bild av Färjestad.

Jo, ytterligare en reflektion! Modo har stora, tunga gubbar medan Brynäs har korta, lätta ungdomar. Djurgården har ett gäng slanka figurer...! Några enstaka gubbar, såsom Niklas Falk, som höjer medelåldern.

Tillägg efter att ha läst Lemans krönika: Frölunda ligger på 10:e plats i ålderskategorin, d v s deras trupp är inte speciellt ung i jämförelse. Medelåldern ligger på 27,20 år. Med tanke på deras upphausade ungdomsverksamhet, så syns inte detta i a-lagstruppen kan jag konstatera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0